POVODOM SLAVE CVETI ODRŽANA SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE: DODELJENE ZAHVALNICE ZA DOPRINOS RAZVOJU GO STARI GRAD
Svečana sednica Skupštine, Foto: GO Stari Grad

svečanost

POVODOM SLAVE CVETI ODRŽANA SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE: DODELJENE ZAHVALNICE ZA DOPRINOS RAZVOJU GO STARI GRAD

Svečana sednica je otvorena državnom himnom „Bože pravde“ i „Serenadom Beogradu“

Objavljeno:

Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari grad, povodom Dana opštine i slave Cveti, održana je danas, 26. aprila, u velikoj opštinskoj sali. Na sednici su proglašeni laureati, pojedinci i ustanove, dobitnici „Zahvalnice gradske opštine“ za doprinos razvoju i afirmaciji našeg Starog grada.

Svečana sednica je otvorena državnom himnom „Bože pravde“ i „Serenadom Beogradu“ koji je izveo đački hor OŠ „Kralj Petar Prvi".

Predsednik Skupštine GO Stari grad Dušan Petrić je pozdravio i poželeo dobrodošlicu svim prisutnim gostima – predstavnicima diplomatskog kora, članovima delegacije bratskih opština Jermasoja iz Limasola sa Kipra, Kotora i Herceg Novog, rektore beogradskog i univerziteta umetnosti, predsednike gradskih opština, opštinskih institucija i ustanova, nagrađene laureate, odbornike Skupštine gradske opštine, rukovodstvo, kao i zaposlene u opštinskoj upravi.

Predsednik Gradske opštine Stari grad Radoslav Marjanović se u svom pozdravnom govoru zahvalio svim prisutnim zvanicama i partnerima, udruženjima i pojedincima koji su u proteklom periodu doprineli da „Stari grad bude najbolje bolje mesto za život svih naših građana“.

Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari grad
Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari gradfoto: GO Stari Grad

„Okupili smo se danas da iskažemo ljubav prema našem Starom gradu. Preuzimajući odgovornost za rad opštine pre četiri godine postavili smo tri stuba naše lokalne politike. Obnovili smo pokidane veze i uspostavili sistemsku saradnju sa svim držanim i gradskim institucijama, kao i sa svim ustanovama i institucijama, udruženjima građana i pojedincima sa Starog grada. Prva smo opština koja je uvela digitalnu pisarnicu kako bi naši građani mogli da prate tok svojih predmeta. Pokrenuli smo infrastrukturne projekte poput „Linijskog parka“, rekonstrukcije Trga Nikole Pašića, izgradnju podzemne garaže u Vlajkovićevoj, obnovili škole i vrtiće. Pomogli smo 803 starogradske stambene zajednice kroz program „Stari grad misli na zgrade“. Vratićemo i stari, novi sjaj i njihovim fasadama. Finansijski smo konsolidovali opštinski budžet i vratili brojna dugovanja poveriocima. Naša lokalna politika je briga o svim sugrađanima, od najmlađih do seniora. U okviru programa „Stari grad misli na tebe“ preko 10 hiljada Starograđana koristi besplatne programe, preko opštinskog Uslužnog centra. Zato ćemo se danas zahvaliti svima koji su doprineli da Stari grad bude najbolje najbolje mesto za život u našem gradu“, poručio je je predsednik Radoslav Marjanović i uz čestitke zaslužnim dobitnicima nagrada izrazio nadu da će svake godine biti sve više onih koji će biti nagrađivani.

Zahvalnicom starogradske opštine za doprinos razvoju i afirmaciji Starog grada i dugogodišnju uspešnu saradnju nagrađeni su Policijska stanica „Stari grad“, Gradski centar za socijalni rad „Stari grad“ i Muzej grada Beograda, a Dom zdravlja „Stari grad“ i za uspešno realizovan projekat „Kućica zdravlja“. Francuski institut, za promociju srpsko-francuskog prijateljstva, Ambasada Kraljevine Holandije za projekat „Izuzetne žene Srbije“, UNDP za podršku i uspešnu realizaciju projekta „Zeleni krov“ na OŠ Drinka Pavlović, kao i Centar za mame, za projekat „MAMA SOS“.

Dušan Petrić
Dušan Petrićfoto: GO Stari Grad

Zahvalnicama su nagrađeni Igor Stanković, direktor MTS dvorane, za pomoć u realizaciji manifestacija od značaja GO Stari grad, Pozorišni festival „Teatrijum“, za saradnju na polju dramskih umetnosti, Božidar Maljković, jedan od najuspešnijih srpskih i evropskih košarkaških trenera i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Miodrag Mića Sovtić, za dugogodišnji predani rad na razvoju sporta na Starom gradu i naša poznata novinarka Ljiljana Smajlović. Direktorka prestižne Matematičke gimnazije Mirjana Katić nagrađena je za razvoj obrazovanja, kao i za brojne medalje i priznanja koje su učenici osvajali i osvajaju na međunarodnim, regionalnim i domaćim takmičenjima i olimpijadama znanja. Naučni savetnik Instituta za multidisciplinarna istraživanja Univerziteta u Beogradu dr Ivan Spasojević, kao autor jedinstvenog projekta „Tečno drvo“, Goran Čpajak, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, za saradnju sa UK „Parobrod", Olivera Vučković, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, Miroslav Predojević iz „Foto saveza Srbije“ za uspešan projekat „Lepota starenja”, kao i Đorđe Pavlović, za doprinos manifestaciji „Jevremova-ulica susreta“.

Vesna Zečević iz Predškolske ustanove „Dečiji dani“ nagrađena je za izuzetan doprinos u razvoju dečije ishrane, a njene koleginice

Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari grad
Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari gradfoto: GO Stari Grad

Smilja Puzović za iskazanu ljubav koju je pružila mališanima, kao i vaspitačica u penziji Snežana Stojadinović, koja je 44 godine radila bez dana bolovanja i bila izuzetno omiljena kod dece, roditelja i kolektiva, koji ju je jednoglasno predložio za opštinsku zahvalnicu.

Silvana Pavlović, direktorka OŠ „Dragan Kovačević“ nagrađena je zahvalnicom za stručni doprinos u radu sa decom, kao i bivši direktor OŠ „Kralj Petar Prvi“ Mladen Stevanović, a Udruženje „Živimo zajedno" za nesebičnu pomoć i programe osnaživanja osoba sa smetnjama u razvoju. Predsednik Udruženje srpskih književnika u otadžbini i rasejanju – USKOR Branko Stanković nagrađen je za negovanje naše kulture i tradicije, kao i Ivan Stratimirović, predsednik Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920 Stari grad „Major Dragutin Gavrilović", koje nesebično čuva tradiciju oslobodilačkih ratova i odbrane Beograda.

Tihomir Stanić
Tihomir Stanićfoto: GO Stari Grad

Opštinsku zahvalnicu je dobila Opštinska organizacija Crveni krst „Stari grad“, kao dugogodišnji opštinski partner Volonterskog servisa, Senior centra i programa „Stari grad misli na tebe“. "Nemerljiv je doprinos" koji su saradnici našeg Crvenog krsta dali tokom pandemije Kovid-a i procesa imunizacije Starograđana.

Za dugogodišnju saradnju i podršku radu opštinskom Senior centru zahvalnicama su nagrađeni Slađana Plavšić, predsednica Opštinskog udruženja penzionera „Stari grad“, Dušan Maksimović, čelnik Beogradskog pokreta trećeg doba „Dorćolijada" - Stari grad, Snežana Šantić, predsednica Udruženje penzionera Stari grad, koja je uručila tom priliku zahvalnicu opštini Stari grad, i starogradsko Udruženje „Komšije iza ćoška”.

Udruženje „Dve moje zlatne ruke" nagrađeno je za negovanje, promociju i očuvanje starih zanata, a jedna od najpoznatijih i najstarijih zanatskih radnji u Beogradu - Berbernica „Trifunel“, za 90 godina neprekidnog rada. Uručenju nagrade prisustvovala je cela porodica uglednih starogradskih zanatlija

Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari grad
Svečana sednica Skupštine gradske opštine Stari gradfoto: GO Stari Grad

Zahvalnice su takođe, za predan i posvećen rad u Upravi GO Stari grad dobili i bivši opštinski službenici, danas penzioneri, Starograđani Risto Raco i Nebojša Stefanović,

Povodom svečane sednice Skupštine gradske opštine Stari grad u holu ispred velike sale priređena je prigodna izložba radova starogradskih seniora „Zoran Art Akademije akademije“, dvomesečne škole slikanja, koja je jedan od brojnih besplatnih programa za Starograđane opštinskog Senior centra.

U nedelju, 28. aprila, na sam Dan opštine i slavu Cveti, sečenje slavskog kolača će se obaviti u Sabornoj crkvi, a za 11. maj je zakazana tradicionalna opštinska manifestacija „Jevremova ulica susreta“.

Bonus video:

01:32

ISELJENJE NEPROCENJIVIH OLDTAJMERA IZ MUZEJA! Sekulić obrazložio: Vlada je donela odluku, EVO GDE ĆE BITI SMEŠTENA VOZILA

(Espreso/GO Stari Grad/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.